Rumah Ku Syurga Ku

Monday, January 4, 2010

Alhamdulillah selamat perpindah ke Denai Alam...

Alhamdulillah...
Pada 21 hb Disember 2009, kami sekeluarga telah perpindah ke kediaman baru di Denai Alam Shah Alam

Dan hari ini bermula hari persekolahan anak2 Kak Ton di sekolah baru.
Sekolah Kebangsaan Bukit Jelutong dan Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Jelutong.

Alhamdulillah, rasanya we all dah mengemas/unpack barang about 80%.
Ada lagi sikit2, barang2 yg didalam kotak....barang yg tak selalu digunakan...

Jarak sekolah dgn rumah agak jauh...lebih kurang 10 minit memandu dengan kelajuan 80-90km/j.
dan toll sebanyak rm1.40.

Kat sini kakton letakkan beberapa gambar rumah baru...
Sekadar nak berkongsi...

Dapur ...

Living dan dining...

My small garden

Kolam ikan

dari depan rumah...




26 comments:

geraugebang said...

Salam,,,
Cantiknya umah. Klasik gitew. Rumah kita umah papan jeer. Lepas tu buruk. Kesian kita. Boleh tumpang duduk sama? he he he. Buang tebiat ke gerau ni ek.

KAKINTAN said...

salam Ton..tahniah sebab dah selamat berpindah kekediaman baru..cantek nya rumah baru Ton..

Watierman said...

Salam Ton....Selamat Tahun Baru...Ton kat n3 tu kata pindah 21 jan...silap kot 21 December kot...Anyway...bestnya rumah baru Ton...luas...cantik dapur Ton! Cemburunya tengok rumah orang besar...dapur Watie kecik...sempit...maklumlah rumah flat jer...tapi Syukur...sebab tak payah nak menyewa, kan Ton?...Syukur semuanya dah selamat....Tahniah sekali lagi yer Ton!

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Ton..Selamat Tahun Baru dan Selamat berpindah ke rumah baru...

Suke tengok kichen akak..Nice

masz_73 said...

Amboi3x... santekkkkkk.. besooo.. luasss.. kagummmmm.. hehehhe... tahniah utk kton & family sbb dh pn selamat pindah umah baru.. hmm.. bila nk wat grand opening (hse warming) ni? ngeeee... :)

Rabiatun said...

Salam kak, Selamat tahun baru dan selamat menduduki rumah baru yer kak. Cantik garden akak & kitchen...nice!
Bila nak buat house warming tu, jemputlah kami di myr ni yer. hehehe..

Mat Gebu said...

salam kak ton...tahniah yeaa..lawa rumah akak..bessnya...suka tgk water feature akak tu, simple jee

Kak ton said...

Ala gerau ni merendah diri pulak. Rumah papan lagi best. Sejuk. Kton pun teringin gak nsk dok rumah kampung. Klu ada rezeki dan panjang umur

Kak ton said...

Kak intan, alhamdulillah rezeki anak2. Biasa je rumah saya. Adaptasi dari idea2 kat majalah.

Kak ton said...

Thanks wati. Yg penting we have a happy family. Tak kira rumah kecik ka besaq. Betul dak?

Kak ton said...

Thanks su. Slmt tahun baru gak utk su. Dapur tu biasa2 ja tgok idea dari majalah

Ksk ton said...

Masz!!!!insyaallah cadang tu nak buat gak hsewarming. Tp klu masz nak datang, bila2 pun boleh. X payah tunggu hsewarming.

Kak ton said...

Insy tun. Nanti klu buat hsewarming kton jemput member myr. Tp tunggu!!!!!bila???? Segalanya belum pasti.

Kak ton said...

Mat, thanks. Water feature tu my husband punya idea sepenuhnya. Kton cuma tolong pilih colour & type of batu dinding tu je.

♥♥AZATIESAYANG ♥♥ said...

salam k.Tonnnn...wah!cantiknya rumah baru k.ton!!!bila atie nk sampai kt umah nie yer...apa2 pon tahniah selamat brpindah kerumah baru...suasana baru..!!

KAK TON said...

atie...salam...bila2 datang shah alamm tu singgah je rumah kakton...

FiDa@aMiDa said...

tahniah kak ton...berpindah ke rumah baru..

kak ina kl said...

salam ton..wah besarnya umah..akak nak jenguk boleh tak?

Kak ton said...

Biasa2 ja kak ina. Nak datang bila2 pun x pe. Jemput la. Tp call je dulu, takut x de kat rumah.

noni said...

dah buat house warming ker ?? hehehe ...nak gi tgk umah kak ton ...

Kak ton said...

Noni, blm buat hsewarming. Insy nak buat tp tak surebila...

ummi humaira said...

salam kak ton..
nak wat camna , kita bertemu di alam maya dulu sblum tahu kita bersedara , jadi kita guna je ler yer panggilan asal kita ni ..

InsyaAllah nanti ummi akan kesana jua ziarah rakan blogger + ziarah sedara jua ..

ni lah nikmatnya berblogger yg tak terkata , ummi jumpa sedara . Alhamdulillah .

Anonymous said...

salam, dpt jugak tengok umah k.ton. very nice....home sweet home! nanti kalau balik boleh we all singgah k. salam la jkt :)

COWAY said...

salam k.Tonnnn...

wallawei... cantiknya rumah k.ton!!!

bila tgk dapur mcm blom ado water filter yer..

jemput ziarah blog saya utk order water filter ye...

watanabe said...

hi..saya nak tanya..jauh sangat ke sekolah menengah dari dari denai alam ke sekolah..tiada bas sekolah ke kak???...saya akan berpindah ke situ tak lama lagi..masalah saya nampak mungkin tiada perkhidmatan bas sekolah...boleh bagi pandangan sikit tak kak>>...terima kasih ye..

Anonymous said...

As Salam Kak ton..

Bestnye dah pindah.. Saya n family cadang nak pindah ke Denai Alam bulan mei ni kot tapi still unsure..

Just nak Tanya, anak2 akak ke SK Bukit Jelutong. Ok ke situ? How are the teachers n headmistress? Saya Ada anak in standard 1 yg nak kena transfer. Sekarang pening x tahu nak register kt sekolah mana. Tolong give some info. At the moment kit org kt Ampang.

Just wondering Kenapa x hantar anak2 akak ke SK Taman Bukit Subang? Isn't it nearer to Denai Alam?