Rumah Ku Syurga Ku

Thursday, January 7, 2010

Kek Choc moist

Dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tak buat kek...
sejak sebelum pindah ke shah alam...
so semalam merajinkan diri buat kek choc moist ni...
Kiranya ni first time la buat kek kat rumah baru..heheh

Dengan bahan2 yg bawa dari rumah lama...sib baik jadi...
Cuma ganache dia kurang memuaskan....tak de whip cream...pakai susu pekat je...

Jadi la....asal rasa kek tetap sama kan????

6 comments:

geraugebang said...

E eh, kat umah baru ada kek coklat. mesti lagi selera ngap ek. Bawak sepinggan kat taman lagi best kan.

Watierman said...

Patut la bau kek cekelat jer ni...baguih jugak siap letak sudu kat situ...Bismillah...Ton air tak de ka???

kak ton said...

hehehe gerau...tak sempat ke taman, kat dapur lagi dah kena makan...

watie, sorry la...tak masuk pulak gambar air teh o tu...ada tu...jemput la minum

ana said...

emm dapnyer... salam kenal.. cantik umh akak

ummi humaira said...

salam kak ton..
sedap nya kek tu , nanti kak ton ajarkan ummi leh , (kek choklat lembab) anak2 suka

Kak ton said...

Umi, boleh2. Mai la rumah. jgn lupa Bawa bhn2 sekali.