Rumah Ku Syurga Ku

Sunday, April 4, 2010

Kunjungan teman MyResipi ke rumah...Sina dan Zie


Sabtu lepas, 3 April 2010...
Sina dan Zie Myr datang bertandang kerumah Kak Ton...
Sina datang dengan kakak, anak dara dia dan anak sedara (anak kakak). Abang Ken dia tak dapat ikut, keje...
Zie pulak datang berdua je ngan En Hubby dia...

















Masak Nasi Ayam je....























Ngan cheese tart yg telah di buat pasa Hari Jumaat
resepi tart shell nya ada kat my resepi...Resepi tart Shell
dan resepi utk filling nya Kak Ton pakai adunan american cheese cake...Marble American Cheese Cake
















Kak Ton cuma dapat 24 tart shell je...so, oleh kerana adunan Cheese masih ada lagi...Kak Ton pun buat la  Marble American Cheese cake menggunakan quaker oats sebagai base...
Untuk resepi oats based tu, kakton cuma gaulkan oats dgn butter yg sudah dilembutkan...tapi sorry le ye, tak de pulak sukatan2 tertentu...kakton cuma gaulkan oats tu dgn butter hingga adunan melekat dan boleh dipastekan pada base loyang cheese cake...
Ini la rupanya...nipis je sbb cuma guna lebihan adunan american cheese cake utk filling cheese tart...
















Business woman kita, Pn Zie pulak bawa alat2 solek dan perfumes untuk dijual...
errmmmm...tau je le klu org pompuan dapat belek makeup!!!! hehehe faham2 je le...tak makan pun tak pe... masa kami dok belek membeek ni...Abg Megat ngan Helmy dok makan nasi dah...bersama anak2 lelaki... so yg pompuan...2nd round...

















Abang Megat dan Helmi kebosanan dok tunggu..bila la diaorg ni nak habis belek makeup...perut dah kenyang, mata pun dah ngantuk ni...kalau dapat bantal....sedap ni!!!!























Tiba masa Sina nak balik dah...sambil tu sempat Sina pesan "Zie... nanti tolong Kak Ton basuh pinggan, Kak Sina nak kena balik dah,  nak antar Tina balik asrama...tak leh lama2 ni, jauh lagi perjalanan ke Kerteh...."
















Bye-Bye Sina!!!! Drive carefully!!!!! We all nak sambung belek makeup lagi ni...dan nak sambung gossip2 panas...hehehe
ermmmm macammana zie sama tinggi ngan Kak Ton nie???? rasanya Zie tinggi sikit dari Kak Ton???
takkan Kak Ton makin tinggi kut? atau Zie yg makin rendah???






















Last sekali Kak Ton ucapka terima kasih pada Sina & Family dan Zie &En hubby, sebab sudi berkunjung kerumah Kak Ton...Kak ton minta maaf kalau ada layanan yg tak memuaskan...Bila nak datang lagi...

3 comments:

Fitriyah Abdullah said...

Alahai, dah bertamnbah resepi kak ton. Yang lama pun tak cuba lagi. Anyway tart tu nampak sedap sgt.

Ziehelmy said...

Hehehhe.. anak2 dara membelek makeup, sampai mak2 dara... terpaksa ketepi beri laluan.

Sina"s Corner said...

sedap ape ton nasik ayam tapi next time panggang kambing ke..BBQ ke ok!