Rumah Ku Syurga Ku

Monday, October 12, 2009

Anak2 semua tak sihat....

Khamis malam, Imran kata dia macam tak sedap badan...
macam nak demam...
so cepat2 bagi makan ubat demam...
PMR belum abis lagi...esok dah la exam Geografi....

Hari Jumaat lepas exam geografi...habis pukul 9.30 am...
balik dia terus tidur...
 
Hari Jumaat Petang Irsyad pulak cakap badan dia macam panas...
pastu dia tunjuk kat badan dia ada biji-biji....
Malam leps maghrib, pergi Klinik....
Abang Megat bawa Imran dan Irsyad ke klinik.

Imran demam sebab tonsil dia bengkak...memang dia selalu kena tonsil ni...
tapi kali ni kena tengah exam pulak...alhamdulillah...dugaan Allah...
Dr bagi ubat demam dan antibiotik yg power supaya sihat for monday and Tuesday next week exam.

Irsyad pulak doktor confirm kena chicken pox!!!
kena kurantin...dapat MC 1 minggu
ermmm camen nak kuarantin...dok serumah....
buat setakat mana mampu je le...

Ni la rupa org kena chicken pox...


Malam tadi....Iqbal pulak dah start panas badan dia...
minta2 demam biasa je...
Pagi2 tadi pergi klinik...

Tghhari ni...nadia pulak rasa lenguh2 badan...
dah start makan ubat demam...nadia ni dah la jenis susah nak mkn ubat biji...
terpaksa la hancurkan dulu pill demam tu dan campur dengan air oren...

Oleh kerana byk semua nak kena mkn ubat...yg lain2 time...
ye le kan..ada yg 3 kali 1 hari...ada yg 2 kali 1 hari...dan ada yg 4 kali 1 hari...
terpaksa la kakton tulis time2 makan ubat tu atas kertas...
dan key-in alarm dalam iphone...
hehehe
berderet alarm setting dalam iphone tu...

Alhamdulillah...
Semoga Allah sembuhkan penyakit anak2 Kak Ton...
Dan chic pox yg Irsyad hidapi tu tidak menjangkiti ahli keluarga yg lain....
Sesungguh nya kami redha atas dugaan Mu YaAllah....
Dan berilah  kekuatan pada kami untuk menghadapi dugaan Mu ini Ya Allah...
Amin Amin ya Rabbal aa lamin


Oleh kerana semua tak sihat..Kakton masak sup ayam je....
Pastu makan dgn  bubur nasi je...
Ada yg nak makan mee sup..celur je mee...
Kak ton pun makan bubur nasi gak....hehehe

4 comments:

Watierman said...

Ton..kalau dapat air daun kabu..ramas2 dan letak dalam kolah..biar semua ahli keluarga mandi dengan air tu...moga tak ada yang berjangkit...petua la ni...kita cuba aje kalau dapat la...

Moga anak2 Ton cepat sembuh....Amin!!Sabar yer Ton..!

ummi humaira said...

salam ton...
semoga keluarga Ton cepat sembuh semua nya

KAK TON said...

watie...daun kabu tak de
daun mambu ada la..
semua org dok mandi dgn air daun mambu...
Tk tolong doakan...amin....

KAK TON said...

ummi...tk tolong doakan....