Rumah Ku Syurga Ku

Thursday, October 29, 2009

Iqbal kena Chicken Pox

Hari Selasa...
Iqbal tunjuk kat bahu dia ada biji...
Iqbal kena Chicken Pox...
ermm
Lama pulak jarak sejak Irsyad kena hari tu...
Alhamdulillah...
Iqbal tak demam dan tak merengek sakit badan pun..
dia ok je...
strong gak la dia ni...
Dia tak suka bila kena letak calemine losyen tu...
dia kata nanti tak handsome.
so bila time nak letak losyen tu...dia nangis la sikit...
hehehe
ade2 je Iqbal ni...bukan nabgis pasal sakit chic pox tu tapi pasal tak nak nanti tak handsome..
tu la masalahnya kalau budak yg selalu perasan handsome kan???

ni la Iqbal..dengan calemine losyen kat muka...
Masih larat main PSP tu kira ok la kan...

10 comments:

geraugebang said...

sian nyer, tapi tak pe, kena masa kecik. kalau dah tua macam kak gerau ni, bahaya la pulak.

KAK TON said...

hahaha..betui2 biaw kena mas akecik...insyaallah parut cepat hilang..kalau dah tua mcm kakton ni...

Fiza Nordin said...

kak ton,
calamine losyen tu pedih dan meruap2 biler letak.tu yg iqbal takmo agaknye tp bg alasan takut tak ensem...heheheee
aritu hb sy kene chic pox ni...dia la yg cakap.klu sapu calamine losyen tu rase mengetit2 tau...

moga iqbal cepat sembuh! :D

CIKGU ZAM said...

takpe, yang penting iqbal anak yang baik kan , Aminnnnnn

KAK TON said...

agaknya la fiza..kesian dia...hari ni makin byk nampak kelaur chic pox dia...dia ngadu kata sakit...

cikgu zam..tima kasih tolong doakan amin...

Watierman said...

Ton...dugaan datang lagi kan Ton...sementara nak besar sorang2...tapi sekejap jer budak2 ni besar kan Ton...susah hati gak..kalau fikir2..Anak2 Watie cuma si Reena jer yang dah kena chicken pox..Along & Alang belum lagi...tu baru la..takut tak handsome!..hahaha

Moga Ton sekeluarga dilindungi selalu dan Moga Iqbal cepat sembuh....

KAK TON said...

ta pe watie...
sikit je tu dugaan allah bagi banding ngan nikmat yg dia bagi...
alhamdulillah....
terima kasih tolong dia iqbal cepat sembuh...

kak ina kl said...

salam ton...amboi si iqbal ni..kecik-kecik dah pandai nak melaram..kesian tenguk budak kecik kena chicken pox kan....
semuga iqbal cepat sembuh ek...alahai ton..tak tahan tenguk nasi beraini shan ni...dah lama tak buat dan beli..nak suruhlah firdaus gi ke pavilion tenguk ada ke idak kat sane..

S said...

salam,

dah lega ka Iqbal???

senyap jer.
sbuk pindah umah baru ker??.

KAK TON said...

Alhamdulillah...CPox iqbal dah kering...tp masih belum betul2 kering lagi...
mmg maveles kak ina..beriyani shan...saya pun dah lama tak buat...tak de stok shan...