Rumah Ku Syurga Ku

Friday, October 9, 2009

Kari ikan temenung je...

Nak cerita sikit pasal kari ni..
Kakak KakTton yg dok dgn mak tu...kakak no 5...
Dia memang meniaga nasi dan lauk2 uth tghhari kat gerai...
Dia masak2 kat rumah dan husband dia bawa jual kat gerai.
Speciality masakan dia ialah "GULAI IKAN TEMENUNG"
Org utara panggil ikan temenung tapi org selatan dan KL panggil ikan pelaling
Anak2 Kak ton ni kalau balik kedah...memang suka sangat makan gulai yg mak tam depa masak...
Memang lain sikit dari kari yg selalu kak ton masak...
kari atau gulai ni pakai santan sikit je...
lebihkan rempah kari dan asam...

Emmm ini la rupa gulai atau kari ikan temenung tu...



dan makan dengan nasi panas2...tak lupa ikan goreng dan sambal belacan...

3 comments:

geraugebang said...

Hamboi. Hari ni borong semua ikan termenung nampak.

QueenJah said...

salam ziarah...
kecur rasa nengok lauk feveret I ni..
hai gerau potong trip nampak? hehee.. u always make me hepi lar...

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin menjemput anda menyertai komuniti blogger bagi mempromosikan blog anda secara PERCUMA di laman web kami. Jom berkenalan dengan blogger-blogger terkemuka dan berkongsi tips dengan mereka.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya.

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!