Rumah Ku Syurga Ku

Monday, March 30, 2009

mihun sup kedah

semalam lunch...masak mihun sup kedah...
kat KL ni susah nak jumpa mihun sup kedah yg kaw2 ni...
Kalau ada jual pun, macam tak cukup rasa je...
ermmm...buat sendiri je le...
resepi ada kat myresepi....dah post kat sana...
ni link dia

3 comments:

nabella said...

Ish..bihun sup! my favorite ni..teringin nk rase hak org kedah piaw buat nih..aku pun mcm hang jugak..masa baru kawin dulu..pindah duk s.alam ni susah betul nak jumpak mcm hak kita punye..selalu kecewa bila orderyg depa claim bihun sup tu..even Ani Sup Utara pun x boleh bg 5 bintang lg..tp kalau teringin sgt boleh la...

KAK TON said...

ceqna..hang biasa makan ka ani sup utara tu???
aku try dah..tapi anak2 dan hubby aku semua kata tak sedap!!!
Tu yg aku buat gak tu...
Kalau hang teringin nak makan, mai la umah aku, aku tologn buatkan...
tapi kena habaw la dulu...
sunnguh ni, bukan melawak..

nana said...

salam, nnt nk try la buat ikut resepi ni. bila mai time teringin sgt nk makan sup utara ni ...rs macam nk terbang balik langgaq, aloq setaq ja...piaw habih sup kt sana. sejak dok jb ni , payah betoi nk makan sup utara ni.ani sup utara cayaq habih sup dia. manis plak. ada satu pakcik pasar malam kt kg melayu majidee leh celen gk la rs sup utara dia.pasar malam dia tiap2 hari isnin.