Rumah Ku Syurga Ku

Monday, June 22, 2009

Tag dari Watie

Watie bagi tag ni...
Kebetulan rajin pulak pagi ni kan...
Watie!!! dah siap dah tag ni...

NAMA-NAMA TIMANGAN ANDA:
Nama timangan masa sekolah Di Sekolah Menengah Sultanah Asma Alor Sear Kedah dulu...Ton Kecik...
Sebabnya ada 2 orang Ton..so kawan2 nak senang panggil...satu depa panggil Ton kecik, Kak Ton la tu sebab memang Kak Ton ni saiz kecik, tinggi 5 kaki je...heheh. Dan kebetulan, Ton sorang lagi tu saiz besar...depa panggil Ton besaq...ermmm rindu pulak kat dia, dah lost contact sejak lepas SPM 1984.
Nama penuh dia Fadzliyaton...

ANDA SEORANG YANG :
Kak Ton ni jenis yang friendly gak kut...sampai kan bila kakton bersembang ngan sapa2 kat kedai ka...gerai ka...pasar ka...pasaraya ke...anak2 tanya sapa tu, ibu kenal ka???
Kak Ton kata tak kenal...heheh.  Anak2 heran tengok ibu sembang macam kenal je....


INSAN TERISTIMEWA?? DESCRIBE APA YANG MEMBUATKAN DIA TERLALU ISTIMEWA DIMATA ANDA
Insan teristimewa dalam hidup Kak Ton....of course 
1. Husband yg begitu penyayang dan penyabar...tak banyak kerenah..apa2 kakton masak, dia makan je...
2.  Mak...yang melahir, memelihara dan sentiasa mendoakan Kak Ton hingga berjaya...sedih pulak teringatkan mak dah terlantar sakit tua sekarang ni...
3.  Arwah Abah...dah 12 tahun arwah pergi meninggalkan kami.  Terima kasih tak terhingga untuk Abah kerana bersusah-payah bekerja di sawah untuk membesarkan kami, 10 orang anak2 abah...Alfatihah semoga roh abah damai disana bersama roh orang2 yang beriman...
4. Anak2...permata hati ibu dengan macam2 kerenah.

LAGU KESUKAAN ANDA:
Rasanya tak de kut lagu kesukaan...ermmm Lagu milik siapa kah gadis itu..lagi Allahyarham Sudirman...husband bagi lagu ni kat Kak Ton masa zaman2 nak ngorat dulu...

MAKANAN KESUKAAN ANDA??
Tak de kut favourite food yang betul2 favourite...semua Kak Ton makan...
ermmm agaknya paling suka, makan nasi putih kut ngan masak lemak ikan masin...Tapi tak leh makan selalu, lemak dan masin ni...tak elok untuk kesihatan.

WARNA KESUKAAN ANDA :
coklat kut...hijau...cream...earth colour...

SIKAP YANG MEMBUATKAN ANDA STRESS:
Orang yg cakap besar...sombong...suka buat cerita...macam fitnah la...

TIGA BENDA YANG MESTI ADA DALAM BEG ANDA:
1) Handphone
2) purse

KALI TERAKHIR ANDA MENANGIS DAN KENAPA??
Jarang menangis...last masa arwah adik bongsu meninggal, 3 bulan lepas...22 April 2009

ermmm Kak Ton nak kena tag kepada 6 orang ni....
Tapi...sapa ye...kesian lak kan nak tag...tak nak tag sapa2 la...stop kat sini je le... sorry ye

dapat award ni gak dari watie...
Bunga orkid yg lawa ni...dari watie...sebab kak ton buat tag yang dia kasi tu....tq tq


4 comments:

Watierman said...

Salam Ton...ni first time Watie kena tag..to yang jadi gelabah tu....anyway thanks...dah ada experience...cukuplah kot...and untuk award...tu Ton gilah ambik setangkai bunga orkid...dr rumah mummy watie kat n3 tu jugak....ya..ampun sebab kena pi mai..pi balik kot ni...cek tak tau...

KAK TON said...

ok watie.nanti saya g amik award tu...tadi terringgal pulak bunga tu heheh

ummi humaira said...

salam .. ton orang kedah ka..SMSAsma n ayah bersawah lak..ummi pun oghang sana gak

KAK TON said...

ya ummi...kakton org kedah, simpang 4 kangkung. Ummi lahir tahun berapa? dok asrama tak? kakton dok asrama...