Rumah Ku Syurga Ku

Thursday, September 3, 2009

Hidangan 12 Ramadan 1430H

Hari ke 12 berpuasa...
Pagi2 Kak Ton pergi pasar.
Maklum la, last week end dok pi shopping kat KL, so stock dlm fridge tu pun dah tinggal sotong je sebungkus...hehehe

Hidangan berbuka 12 Ramadan ...
1. Ikan Terubuk Bakar...
Sorry la rupa ikan tu dah tak handsome...
Ikan ni dibakar oleh Imran dan Abg Megat...
menggunakan BBQ set electric...


2. Sup Bayam campur cendawan dan fish ball.... Peberet anak2...

3. Sambal kicap untuk cicah ikan terubuk bakar

4. air asam pun ada untuk cicah ikan terubuk

5. Dessert...cum starter....pengat keledek.
Makan ni dulu....solat maghrib, baru makan nasi...

4 comments:

Watierman said...

Salam Ton...kita tak pandai makan ikan terubuk...banyak tulang..huhuhu...bila lah nak buat pengat keledek ni...???

KAK TON said...

Watie...rugi x mkn ikan terubuk. Sedap. Anak2 saya pun dah Pandai mkn terubuk.

ummu Masyitah said...

salam ramadhan;
wah sedapnya,ikan terubuk bakar lagi tu...

geraugebang said...

amboi, bukan main, siap ada starter lagi. he he he.