Rumah Ku Syurga Ku

Tuesday, September 8, 2009

Hidangan 18 Ramadan 1430H

Hari ke 18 berpuasa...
terfikir pulak nak buat nasi beriyani...
sebenarnya dah lama dok plan nak buat tapi tak jadi2...
Guna rempah beriyani Shan yg anak sedara belikan dari Singapore.
Kebetulan, ada udang besar2 dalam fridge...so...jadi la juga buat nasi beriyani udang hari ni untuk berbuka...


Anak2 bukan main selera makan nasi beriyani ni...
Tapi Abg Megat tak berbuka kat rumah hari ni..Dia ada majlis berbuka puas adengan klien kat restoren.
Tak pe la...nanti balik dari berbuka tu suruh dia jamah sikit...kalau tak pun, masa sahur nanti boleh la abg megat makan nasi beriyani ni...
Memang masak banyak, untuk sahur sekali....

4 comments:

geraugebang said...

Wah, nasi beryani nampak. Sedap tu kak ton woi. pencuk tu nampak sedap.

Watierman said...

Wah Ton...sedapnya beriani udang lak tu....senyap2 patut lah berbau sampai Penang....kalah bau beryani mamak kat Penang ooo!

KAK TON said...

geraugebang...memang sedap kalau tak caya pi ari rempah beriyani shan tu..ada kat pavilion...try sendiri

KAK TON said...

watie....
memang sedap ...kalah kut nasi beriyani mamak kat penang tu...
Ini rempah ori from pakistan...
ermmm sekali cuba psati nak lagi...