tapi disebabkan takde daun pisang...
Kak ton kukus je dalam remekin...
Kurang padat la nak banding dengan balut daun pisang dan rebus...
Apa2 pun asalkan rasa lopes ok la...
Kiranya hari ni masak 2 in 1
1. Blend daun pandan, separuh untuk cendol, separuh untuk lopes
2. Dari sebiji kelapa parut....amik sikit untuk buat makan ngan lopes
pastu...perah baki kelapa tu untuk dapatkan santan pekat...untuk makan ngan cendol.
Perahan yg ketiga, simpan untuk masak lopes...
3. Air gula pulak...masak sekali untuk makan ngan cendol dan lopes...
Mudah kan...
pulut ditekan2 dlm remekin dan dikukus semula...
Resepi Kuih Lopes ni amik dari My Resipi
tuan punya resepi...Puan Tulip yang nun jauh di Pakistan, baru dapat baby dan tengah sibuk pindah kerumah baru...heheh..TQ for the resipi Tulip....
No comments:
Post a Comment